“Bimbang Belum Beranak..” – Bella Astillah

PELAKON Bella Astillah melahirkan rasa bimbang apabila masih belum ada tanda-tanda untuk bersali1n biarpun k4ndungan sudah mencecah 40 minggu.

Menerusi perkongsian Instagram Story, Bella atau nama sebenarnya Dayang Nabellah Awang Astillah berkata bay1i dalam kandungannya sudah terlalu selesa berada dalam perut walaupun dia sepatutnya melahi1rkan pada Jumaat.

“Hari ini sepatutnya due date saya.

“Kandungan sudah 40 minggu tapi masih hami1l. Bayi kecil ini sudah terlalu selesa duduk dalam perut.

Usia kandungan Bella sudah mencecah 40 minggu.

“Hari ini saya mungkin tak dapat balas mesej yang dihantar,” tulisnya.

Bella turut meminta nasihat dan tip dari pengikut Instagramnya kerana sehingga kini masih tiada tanda dia bakal melahi1rkan anak keduanya itu.

Tambahnya, pemeriksaan k4ndungan hanya akan dilakukan pada petang Jumaat namun sementara itu dia akan kekal aktif sepanjang hari untuk memudahkan proses bersali1n.

“Saya masih belum bersali1n dan tak ada tanda-tanda lagi pun… apa yang patut saya buat, ya?” tulis Bella.

Bella bersama anak sulungnya, Ayden Adrean.

“Pemeriksaan kandungan akan dibuat petang nanti, tapi sepatutnya tarikh bersal1in hari ini.

“Saya akan sentiasa aktif hari ini. Saya akan jalan pantas pada pagi ini dan naik turun tangga. Lepas tu, orang cakap minum air kelapa, kan?” ujarnya.

Sebelum ini, menerusi perkongsian usahawan kosmetik Rita Sosilawati di Instagram, Bella masih aktif mengadakan majlis ulang tahun anak sulungnya, Ayden Adrean yang ketiga walaupun pintu rahim sudah terbuka 2 sentimeter.

Ketika dihubungi mStar pada 10 Julai lalu, adik kepada Bella iaitu Didi Astillah mengesahkan perkara itu dan mengakui risau dengan keadaan kakaknya.

Bella menyambut hari lahir Ayden pada 10 Julai lalu.

“Malam sebelum majlis sambutan hari lahir Ayden, saya ada teman Bella pergi buat pemeriksaan doktor sebab dia dah rasa perut keras dan tanda-tanda nak bersal1in.

“Doktor beritahu yang bukaan sudah 2 cm tapi belum tiba masa untuk bersal1in, jadi kami pun pulang ke rumah. Walaupun dalam keadaan macam itu, Bella tetap nak buat parti hari jadi Ayden.

“Memang risau juga tapi dia tetap nampak kuat dan Alhamdulillah majlis sambutan hari lahir Ayden pun berjalan dengan lancar,” kata Didi.

Bella berkahwin dengan penyanyi Aliff Aziz pada 9 September 2016 dan dikurniakan seorang cahay mata lelaki bernama Mohd Ayden Adrean yang kini berusia tiga tahun.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @MEDIANEWS

Sumber : Pen Merah Dot Com

PERHATIAN: Pihak MEDIANEW tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak  MEDIA NEWS juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment on "“Bimbang Belum Beranak..” – Bella Astillah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*