“Kau Tak Boleh Nak Paksa Aku Untuk Selesa Dengan Kau,” – Safiey Illias

Usahawan sensasi Safiey Illias tampil memberikan penjelasan mengenai pendiriannya untuk bertemu dan menerima nasihat dengan mana-mana pendakwah yang dia selesa yang berniat bagi membimbingnya.

Safiey sebelum ini mended4hkan, dia memilih untuk merujuk dengan Ustaz Ebit Lew kerana lebih selesa dengan pendekatan serta cara pendakwah berkenaan.

“Saya tidak kisah mana-mana individu untuk menegvr, cuma bagi saya biarlah cara itu telvs. Jangan nampak seperti ia seperti satu strategi pemasaran.

“Saya sendiri tidak tahu golongan ini datang daripada mana. Saya tidak faham.

“Jadi rasanya kalau sesiapa yang nak jumpa untuk berikan nasihat, saya sudah ada Ustaz Ebit Lew dan beberapa ustaz lain. Saya ada nombor mereka untuk dihubungi atau WhatsApp dan begitu juga sebaliknya.

“Rasanya saya tidak perlu meletakkan ramai orang dalam saya punya mas4lah dan cerita. Saya tahu untuk merujuk kepada sesiapa, yang mana saya selesa,” katanya kepada MH.

Pada masa sama, penyanyi lagu Syinta Gila ini juga menambah, dirinya berhak untuk memilih.

“Dan ‘PU’ pula, kau tidak boleh nak paksa aku untuk selesa dengan kau. Kalau kau jemput aku (untuk diberikan nasihat), kalau aku tak nak, its okay. Akan tetapi awak janganlah terasa hati.

“Macam dikata seolah-olah saya menolak aj4kan awak, saya menolak Islam. Tidak. Saya hanya menolak pelawaan awak sebab saya tidak selesa dengan awak.

“Awak tidak boleh paksa orang untuk suka awak dan tidak boleh paksa orang untuk selesa dengan awak. Saya ada hak untuk memilih,” jelasnya.

Safiey turut menambah, sejujurnya dia terbuka untuk menerima nasihat asalkan caranya biarlah betul dan bukan ada maksud tersirat.

“Biasanya saya memang akan rujuk, mereka ada datang rumah. Kadang-kadang tidak diberitahu dan tidak diw4r-w4rkan di media sosial pun. Mereka memang ikhlas.

“Saya sangat terbuka untuk terima nasihat sebab bagi saya ia satu pengetahuan. Meski kita sudah tahu misalnya kita bukanlah manusia yang baik tetapi sekurang-kurangnya orang tegur kerana orang sayang.

“Cuma cara nak tegur biarlah betul. Bukan kau tegur, hujung-hujung kau jual buku. Itu namanya, engkau yang kena tegur,” akhirinya.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @MEDIANEWS

Sumber : media hiburan

PERHATIAN: Pihak MEDIANEW tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak  MEDIA NEWS juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment on "“Kau Tak Boleh Nak Paksa Aku Untuk Selesa Dengan Kau,” – Safiey Illias"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*