“Tak Tanya Anak Isteri Makan Ke Tak” – Dah La Tanggung Suami Si Biaw4k hidup, Menumpang Rumah Mentua Pula Tapi Tak Ngam…

SAYA nak bercer4i. Boleh kan?

Demikian soal seorang wanita yang mengakui sudah per1t mem3ndam perasaan selama tiga tahun dek perlakuan suami dan keluarga mentuanya.

Menurut wanita yang tidak mended4hkan ident1tinya itu, dia hidup bersvlam dvka kerana terp4ksa menetap di rumah keluarga mentua.

Lebih p4rah, hanya dia yang bertungkus lumus mencari rezeki sedangkan suaminya tidak bekerja.

“Saya banyak ter4sa hati, saya diam je. Lepas tu dengan ada anak, saya kerja seorang. Yang si suami tak kerja pun, lepak balik tengah malam

“Bila saya dah tak kerja semua mak dengan adik si suami seolah-olah nak sal4hkan saya sedangkan anak lelaki dia tak kerja tak apa pula?

Kata wanita itu, suaminya tidak bekerja dan tidak pernah menghiraukan nafkah dirinya serta anak mereka. (Gambar Hiasan)

“Saya banyak sangat makan hati masa stay di rumah in law sampai adik dia tak ada rasa hormat dengan saya,” luah wanita itu lagi.

Perkongsian pilv wanita itu dihantar kepada akaun Twitter @twt_cinta sebelum ia dikongsi kepada net1zen.

Meneruskan kisahnya, wanita itu mengakui kadang-kala berasa takvt untuk makan dan menggunakan dapur di kediaman mentuanya itu.

Banyak terasa hati, saya diam je

“Makan kat rumah tu kadang ya, kadang tak. Sebab rasa takvt sangat. Si suami tak hiraukan pasal nafkah. tak tanya anak isteri makan atau tak?

“Lepas tu mentua suka buat muka selepas saya pakai dapurlah apalah. Saya hidup menumpang tapi macam tu mereka layan saya?” ujar wanita itu lagi.

Sehingga kini, posting berkenaan menerima lebih 1,100 ulang kicau (Retweet).

Malah, ramai net1zen tampil memberikan pandangan mereka berhubung masalah dihadapi wanita itu.

Ada netizen di Twitter memberi cadangan agar wanita itu menuntut cer4i sebagai jalan penyelesaian.

“Tiga tahun awal sangat tu. Cuba berbincang dulu berdua laki bini pasal benda ni.

“Fail fasakh. Tak ada cara lain dah. Nak tunggu laki you berubah, anak 10 belum tentu berubah.

“Minta petunjuk daripada Allah. Dia yang ada jawapan untuk sis.

“Sebab inilah ramai perempuan sekarang takvt nak kahwin,” tulis beberapa net1zen.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @MEDIANEWS

Sumber : mStar

PERHATIAN: Pihak MEDIANEW tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak  MEDIA NEWS juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment on "“Tak Tanya Anak Isteri Makan Ke Tak” – Dah La Tanggung Suami Si Biaw4k hidup, Menumpang Rumah Mentua Pula Tapi Tak Ngam…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*