“Saya Tidur 2 Jam Je”-Baker Kek Ruhainies Buka Mulut Dan Ini Alasannya…

Pembuat kek hari jadi Ruhainies, Syauki Khozaid menjelaskan kekangan masa yang singkat menjadi penyebab kek yang dihasilkan mendapat krit1kan ped4s net1zen.

Kata Syauki, dia hanya diberikan tempoh selama dua hari untuk menghasilkan kek berkenaan sempena majlis hari jadi pelakon berkenaan.

“Kek ini adalah tempahan saat akhir daripada penganjur. Saya cuma diberikan masa selama dua hari untuk menyiapkannya.

“Saya mengikut tema yang ditetapkan mereka iaitu putih dan merah jambu jadi saya terus membuat kajian kek yang pernah dihasilkan untuk sambutan hari jadi artis.

“Kebanyakannya berbentuk bulat dan empat segi, jadi saya mahu menc4bar diri saya untuk menghasilkan kek seorang wanita di dalam taman,” jelasnya.

Sepanjang pembik1nan kek itu, Syauki yang merupakan seorang homebaker perlu menyelesaikan tempahan daripada pelanggan lain pada masa sama.

“Memang saya akui masa yang diberikan tidak cukup, kalaulah ada masa tambahan insya-Allah boleh lagi cantik! Saya boleh fokus pada kek Ruhainies saja.

“Sepanjang tempoh dua hari saya cuma tidur satu jam sehari untuk menyiapkan kek itu,” ujarnya.

Peluang datang sekali, itu penyebab Syauki menerima tempahan saat akhir untuk menyiapkan kek tersebut.

“Saya nak cab4r diri dan belajar sejauh mana kemampuan saya untuk mencuba benda baru.

“Jujur saya akui, untuk menghasilkan kek itu tak mudah. Bahagian muka kek itu dihasilkan sepenuhnya daripada coklat untuk memudahkan saya membentuk wajah seperti hidung.

Syauki bagaimanapun tidak tergvris dengan kec4man dan kata-kata neg4tif daripada net1zen di media sosial.

“Saya tak ambil hati pun, semua ada pendapat sendiri. Saya sudah buat yang terbaik dan bangga dengan diri sendiri dapat menyiapkan kek dalam tempoh dua hari.

“Saya lebih pentingkan kepuasan pelanggan,” katanya lagi.

 

View this post on Instagram

 

“Learn to see the good in everything.” . Small advance birthday celebration last night. I heard my birthday cake went viral today. First of all, i nak ucap thanks to the talented baker @syauki_khozaid 😍 i love your cake. Sedap sangat! Even last minute dia still nak buat surprise for me by making me that cake. I seriously taktahu yang i akan receives cakes, surprises or anything. I decided to come to Penang at very last minute since i baru manage to arrange my schedule to attend my cousin’s wedding which is on today’s date. 🥶Well, Im proud and amaze with your talent. Bukan senang nak buat cake sedap mcm tu and the most important is your efforts untuk buat cake for me even you baru dapat info that i am coming to Penang last night. Whatever people wanna say about the cake, i don’t mind. As long as I enjoyed the night and im so happy with the surprises! Thank you so much to @faezmaleks for the arrangement and thank you @thepines.co for the lovely decorations 😍 not to forget, thank you to @ariffr35 and @cekap_privateprotector for taking care of me along the journey from KL – PNG & PNG – KL 💖 . 📸: @mastermus86

A post shared by @ ruhainies7 on


Ruhainies pada masa sama menjelaskan kek tersebut hanya figura wanita yang tidak merujuk kepada sesiapa dan memuji kesedapan kek yang dihasilkan Syauki.

“Walaupun saat akhir, saya sukakan kek ini. Sedap sangat! Bukan senang nak buat kek sedap macam tu dan yang penting usaha kamu.

“Saya tak kisah apa orang nak cakap pasal kek itu asalkan saya gembira dan puas hati,” kata Ruhainies.

Terdahulu, tul4r di media sosial apabila kek hari jadi Ruhainies menjadi buah mulut net1zen hingga disamakan dengan wajah mak nyah Thailand.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @MEDIANEWS

Sumber : Gempak

PERHATIAN: Pihak MEDIANEW tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak  MEDIA NEWS juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment on "“Saya Tidur 2 Jam Je”-Baker Kek Ruhainies Buka Mulut Dan Ini Alasannya…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*