“Tak Akan Saya Nak Biarkan Esok Di Akhirat Dia Tanggung D0sa Saya Dan Anak-anak?”

Ramai yang gembira dan memberi reaksi positif apabila mendengar perkhabaran pelakon Zila Bakarin sudah pun bertudung. Zila akui keputusannya untuk berhijab memberi serb4 kemanisan dalam hidupnya kini.

Berkongsikan kisah penghijrahannya itu, Zila berkata dia tidak menerima sebarang petunjuk atau hidayah untuk mengenakan tudung. Tetapi mahu menjadi insan yang lebih baik.

“Terdet1k hati macam selalu orang cakap hidayah itu milik Allah kan? Jadi, dia kalau bagi tu dia gerakkan tu dia det1kkan tu kadang-kadang bukan kerana kita rasa nak atau apa. Kita nak buat tu dia gerak, dia gerakkanlah.“Dia nak bagi kita sus4h, dia bagi kita sus4h dia bagi kita senang dia bagi kita senang cuma saya rasa tak ada pvnca yang membuatkan saya nak berhij4b sebenarnya.

“Tapi benda tu hanya datang dan saya rasa benda tu saya dah kena pakai, saya pakai dan teruskan, itu sahaja,” katanya.

Kata Zila lagi, keputusannya untuk berhijab kerana dia sangat menyayangi suaminya selain kerana Allah SWT. Ujarnya, suaminya itu sangat menyayanginya dan tidak mahu membiarkan suaminya men4nggung d0sa.

“Saya terlalu sayang suami saya apa-apa pun. Dia mungkin tidak sempvrna seperti suami orang lain atau lelaki lain.

“Tapi saya rasa dia sudah memadai untuk saya, dan saya buat ni saya pakai hijab kerana saya ni amanah dia. Suami saya ni bukan jenis bercakap. demi Allah suami saya, air pun dia tak pernah minta saya buat. Semua dia buat sendiri.

“Jadi apa lagi yang saya nak? Tak kaya sangat tapi dia sangat rajin, dia sangat sayang saya dan dia tak tak pernah bersvara tentang pakaian saya.

“Tak akan saya nak biarkan dia esok di akhirat tanggvng dosa saya dan anak-anak? Sebab saya tak nak di akhirat dia kena jawab benda tu nanti. Saya nak jumpa suami saya dekat akhirat, saya tak nak lelaki lain,” katanya.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @MEDIANEWS

Sumber : Rotikaya

PERHATIAN: Pihak MEDIANEW tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak  MEDIA NEWS juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment on "“Tak Akan Saya Nak Biarkan Esok Di Akhirat Dia Tanggung D0sa Saya Dan Anak-anak?”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*