“Kau Melayu K4fir Atau Melayu Islam?”-Que Haidar Ditegur Netizen Gara2 Hal Ini

GARA-GARA memuat naik sebuah foto ketika sedang menziarahi pus4ra keluarga, pelakon Que Haidar menerima komen negat1f daripada individu tidak dikenalinya.

Apa yang dikes4lkan, kata Que atau nama sebenar Tengku Iskhan Shah Tengku Haidar, 41, tegvran dilemp4rkan individu tersebut tidak menggambarkan seseorang yang mempunyai ad4b dan kes0panan sebagai seorang beragama Islam.

“Alhamdulillah, ada yang sudi tegur saya. Tapi kan ianya lebih indah kalau guna bahasa yang lebih baik kerana anda Melayu serta beragama Islam.

“Apa yang saya tahu kita ada bahasa yang lebih indah serta Islam pun mengajar kita bercakap benda yang baik-baik. Apapun Alhamdulillah,” tulis Que.
Lebih indah kalau guna bahasa yang lebih baik kerana anda Melayu serta beragama Islam.
QUE HAIDAR

PELAKON

Perkongsian Que Haidar di Instagram miliknya pada Ahad lalu ketika menziarahi pus4ra menerima komen seorang net1zen yang menganggap ia sebagai menunjuk-nunjuk kebaikan.

Malah, individu tersebut juga mengingatkan pelakon berkenaan supaya menjaga adab ketika menziarahi tanah perkubvran.

“Bukan adabnya begini bila di tanah perkubvran. Di kubvr tempat kita lupakan duniawi, tempat kita ingat m4ti, bukan tempat untuk sibuk tunjuk dekat orang yang kita ke kubvr.

“Ramai orang Melayu jahi1l bab adab di kubvr ni… seolah tak takut langsung. Wahai semua Melayu, kau Melayu kaf1r atau Melayu Islam?” komen individu tersebut.

Teguran individu tentang adab meziarahi pvsara.

Menerusi pemerhatian mStar, akaun individu tersebut kini sudah dipad4m dan tidak dapat diakses.

Dalam pada itu, rata-rata net1zen turut menyokong pandangan pelakon telefilem Pencipta Pegang Waktu ini dan menasihati orang ramai agar menegvr dengan cara yang betul.

“Cara menegvr yang betul itu pun salah satu adab, jangan ingat masa ke kubvr saja nak beradab. Semoga Allah kurniakan kekayaan duniawi dan akhirat yang berkat bermula hari ini.

“Saudara bahasa menunjukkan bangsa. Kalau tak boleh cakap elok-elok baik diam saja,” komen beberapa net1zen.

 

View this post on Instagram

 

Ziarah pusara ❤️

A post shared by Tengku Iskhan Shah Tg. Haidar (@the_haidars) on


Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @MEDIANEWS

Sumber : mStar

PERHATIAN: Pihak MEDIANEW tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak  MEDIA NEWS juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment on "“Kau Melayu K4fir Atau Melayu Islam?”-Que Haidar Ditegur Netizen Gara2 Hal Ini"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*