Selepas Premis Perniagaan, PBT Rob0hkan Garaj Kereta Depan Rumah Pula

Selepas pended4han video oleh Asri Janggut, pihak majlis bandaraya sem4kin gi4t menjalankan oper4si dengan mer0boh dan meny1ta premis tidak berl3sen di sekitar kawasan Sungai Buloh.

Susulan itu, ramai peniaga kecil lain turut terkena terp1as apabila gerai mereka juga turut dir0bohkan kerana tidak mempunyai kelulusan membuka premis.

Malah, Majlis Perbandaran Selayang (MPS) turut mengambil tindakan yang sama apabila bertindak mer0bohkan beberapa binaan yang tidak mendapat kelulusan.

Difahamkan, menerusi perkongsian yang dibuat di laman Facebook rasmi MPS, per0bohan dilakukan terhadap beberapa garaj kereta di kawasan perumahan yang dibina tanpa kelulusan MPS.

Bagaimanapun tindakan oleh pihak MPS itu men1mbulkan rasa kurang senang net1zen yang turut mengkr1tik supaya bertindak lebih adil dengan mengambil tindakan di kawasan lain sama.

“Mengg1la buat operasi, khususnya kepada melayu, t0key jud1 senang len4ng sampai hari ini bebas, warga asing pun bersepah lagi bebas buka kedai runcit,” kata net1zen.

Malah, ada yang mend4kwa pihak berkuasa bersikap pilih kasih kerana kedai warga asing hanya dis1ta dan tak dir0boh manakala pesalah tidak pula dit4han.

“Balas dend4m tak kena tempat, rakyat tempatan yang jadi m4ngsa, semuanya nak dir0boh, kedai warga asing cuma dis1ta tak dir0boh dan pes4lah tak dit4han, sikap pilih kasih buat rakyat melvat, dah jadi macam cerita Tamil, yang patut dib3la pulak kena temp1as, agak2 la kalau nak tunjuk rajin,” tulisnya.

“Ini tak mengganggu lalu lintas. Yang di report rok0k selvdup dan jvdi, yang dir0boh dan jadi m4ngsa penduduk warganegara. Memang ni balas dend4m ni,” kata net1zen yang lain.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @MEDIANEWS

Sumber : Gulapop

PERHATIAN: Pihak MEDIANEW tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak  MEDIA NEWS juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment on "Selepas Premis Perniagaan, PBT Rob0hkan Garaj Kereta Depan Rumah Pula"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*