“Rezeki Makin Murah, J4ngan Lupa Orang Yang Bers4ma Dengan Kau Waktu Sus4h,” – Shuib Komen Individu ‘Gold Digger’

“Memang banyak pr4nk di media sosial mengenai ‘gold digger’ dan saya percaya orang macam itu wujud.” Itu reaksi pelawak dan penyampai radio berkenaan dengan cara sesetengah individu yang cuba mer4pati golongan berduit demi kemewahan singkat.

Jelas Shuib, adalah lebih baik untuk el4kkan diri daripada berkawan rapat sebelum terjeb4k menjadi m4ngsa golongan berkenaan.
“Boleh dikatakan, ada yang cuba mengambil kesempatan terhadap golongan yang dirasakan berduit. Bagi saya mereka bukan hanya terdiri daripada wanita, tetapi juga lelaki.

“Jadi cara paling mudah, kalau tidak mahu terjeb4k atau jadi m4ngsa, el4kkanlah daripada berkawan. Misalnya kalau sudah tahu dan s4hih ada bukti mereka begitu, janganlah dekatkan diri lagi.

“Kata orang kalau sudah tahu dalam k4ndang ada harim4u, tak kan lah kita nak masuk juga dalam kandang tersebut?,” katanya.

Suami kepada penyanyi, Siti Sarah ini juga bagaimanapun mengakui kerana setakat ini, dia tidak berdepan situasi berkenalan dengan si kaki k1kis.
“Jujur cakap, memang tidak ada, alhamdulillah. Malah kalau pun ada yang dikatakan cuba ambil kesempatan dengan menghubungi saya menerusi media sosial seperti Instagram, saya memang tidak akan buka.

“Bukan nak dikata saya tah4n god4an, tetapi kata orang peg4ngan itu kena kuat. Kalau peg4ngan kita itu kuat, tiuplah macam mana pun, kita Insya-Allah tidak akan g0yang.

“Tidaklah nak beritahu saya alim, tetapi saya akan sentiasa cuba beringat.
“Ibu saya selalu berpesan. Katanya, saya kini berbeza daripada sebelumnya. Rezeki makin murah dan jangan lupa orang yang bersama dengan kau waktu susah dulu. Jangan ab4i isteri dan anak-anak.

“Saya tahu, kalaulah saya tersalah langkah, saya akan hilang orang-orang yang saya sangat sayang. Saya pun sedar, berada pada kedudukan sekarang bukanlah kerana diri semata-mata, tetapi terhasil berkat doa-doa keluarga saya juga isteri.

“Saya di sini pun, demi mereka. Alangkah ruginya kalau saya berada di sini, tetapi saya keh1l4ngan semua individu ini.
“Apa pun, dugaan itu mungkin Allah akan bagi, cuma saya sentiasa berdoa agar boleh elakkannya. Mudah-mudahan, semoga saya kuat,” akhiri Shuib.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @MEDIANEWS

Sumber : Media Hiburan

PERHATIAN: Pihak MEDIANEW tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak  MEDIA NEWS juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment on "“Rezeki Makin Murah, J4ngan Lupa Orang Yang Bers4ma Dengan Kau Waktu Sus4h,” – Shuib Komen Individu ‘Gold Digger’"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*