“Bila Customer Mengadu Mintalah Maaf Bukan Sal4hkan Balik..” – Bek4s Pekerja Usahawan Kosmetik Bersuara, Sokong Tindakan Pelanggan Resort

Bek4s pekerja usahawan kosmetik, Melati Abd Ghani tampil bersvara berhubung 1su resort k0tor seperti yang tul4r di media sosial baru-baru ini.

Kata Melati, tind4kan untuk berl4wan dengan menyal4hkan semula pelanggan resort berkenaan tidak w4jar.

“Ni bod0h punya orang, dah memang tempat ko k0tor, customer c0mpla1nt. Lepas tu ko nak sal4hkan customer dah kenapa? Customer is right.

“Bila customer c0mplaint mintalah ma4f dan perb4iki, bukan sal4hkan customer. Adu1 macam mana punya mentalit1lah…

“Sudah-sudahlah tu cakap tak terkes4n dengan kata-kata net1zen tapi baru seorang customer c0mplaint dah bitter.

“Belajarlah yang ada pada orang lain lebih hebat dari diri kita, terima pendapat orang lain, turvnkan eg0. Sudah-sudahlah tu bangga diri.

“Kalau staff ko bolehlah p4ksa suruh sump4h bag4i, ini customer ko suruh bersump4h bag4i walaupun benda tu tak betul. Simpan sikit bang4n tu boleh tak,” tulisnya menerusi Instagram Story pada Selasa.

Terdahulu, tul4r dakw4an seorang atlet parkour yang terk1lan dengan servis dan kebersihan sebuah resort milik usahawan kosmetik terkenal tanah air.

Selepas pended4han berkenaan, usahawan kosmetik berkenaan difahamkan telah menghubunginya meminta untuk memad4mkan posting terb4bit sebelum tindakan diambil.

Manakala, Datuk Seri Aliff Syukri pada Selasa t4mpil mended4hkan rakaman kamera litar tertutup aktiviti dan sikap keluarga pelanggan terb4bit yang tidak menjaga ad4b dan etika di resort miliknya.

Sementara itu, mengulas mengenai situasi terb4bit, kata Melati adalah normal untuk kanak-kanak berlari-lari sama seperti anak-anak usahawan berkenaan.

“Alahai nak cakap anak orang berlari-larilah, tak reti duduk diam. Eh anak dia pun kalau pergi mana-mana pun las4k juga, berlari, sampai pec4h pasu hotel.

“Biasalah budak-budak memanglah macam tu las4k.

“Yang seorang lagi tu duduk back up dia siap posting video sebab dia ada job di sana. Tak apa belum kena bat4ng hidung dia lagi.

“Nanti dah kena tengoklah yang si back up tu mer0yan macam mana,” tambahnya.

Melati sebelum ini pernah mended4hkan dia telah diberhent1kan tugas dengan usahawan kosmetik itu selepas setia berkhidmat sekian lama.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @MEDIANEWS

Sumber : Gempak

PERHATIAN: Pihak MEDIANEW tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak  MEDIA NEWS juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment on "“Bila Customer Mengadu Mintalah Maaf Bukan Sal4hkan Balik..” – Bek4s Pekerja Usahawan Kosmetik Bersuara, Sokong Tindakan Pelanggan Resort"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*