Balu Abam Bocey Ditvduh Tak Sed1h Dengan Kem4tian Suami

Hampir enam bulan pem3rgian suaminya, Allahy4rham Abam Bocey, balu arw4h iaitu Siti Nur Hidayah meluahkan rasa terk1lan apabila ada pihak mend4kwa dia seolah tidak pernah bersed1h di atas keh1langan suami tercinta.

Namun, Hidayah tidak terk3san dengan kata-kata neg4tif tersebut kerana tiada siapa tahu tentang per4saan sebenar yang perlu dit4nggungnya. Malah, dia masih berpeg4ng pesanan suaminya supaya tidak meng3ndahkan kata-kata orang.

 

View this post on Instagram

 

Ada orang berkata aku xsedih dengn kematian suami xpela cakap lah apa pun Allah yang Maha mengetahui segalanya,ingat lagi pesan arwah suami sayangg biarlah apa pun orang nak kata kita mereka bukan bagi kita makan janji kita dengan cara kita jangan berhenti berdoa Allah sentiasa ada bersama kita😊.. Kesedihan xperlu di tunjuk-tunjuk, Bersedih (selain takut kerana Allah) tidak diajarkan dalam agama. Bahkan kita banyak menemui ayat mahupun hadis yang melarang kita untuk bersedih. Janganlah kamu bersedih, sesungguhnya Allah bersama kita.” QS. At-Taubah: 40 Janganlah kamu bersikap lemah, dan janganlah (pula) kamu bersedih hati, padahal kamulah orang-orang yang paling tinggi (darjatnya), jika kamu orang-orang yang beriman.” QS.Ali ‘Imran:139 Al-fatihah suamiku syed umar mokhtar #allahbersamakita #kitabaikramaisayang #jangansibukhalorang

A post shared by hidayah_ (@hidayah_abam) on


“Ada orang berkata aku tak sed1h dengan kem4tian suami. Tak mengapalah, cakaplah apapun, Allah maha mengetahui segalanya.

“Ingat lagi pesan arw4h suami ‘sayang, biarlah apa pun orang nak kata kita, mereka bukan bagi kita makan, janji kita dengan cara kita, jangan berhenti berdoa Allah sentiasa ada bersama kita,” luahnya.
Dalam pada itu, Hidayah berkata mungkin orang di luar sana tidak melihat kesed1han sebenar yang dirasainya kerana perkara itu tidak perlu dit4yangkan kepada umum.

“Kesed1han tak perlu ditvnjuk-tvnjuk. bersed1h (selain t4kut kerana Allah), tidak diaj4rkan dalam agama. Bahkan kita banyak men3mui ayat mahupun hadis yang mel4rang kita untuk bersed1h,” katanya.

Pada 10 Februari lalu, Abam atau nama penuhnya, Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Ridzuan, 32, men1nggal dun1a di kediamannya di Gombak akib4t dem4m pan4s.

Nuridayah dan Abam mendirikan rumah tangga pada 2017 dan mereka dikurniakan seorang cahaya mata lelaki, Syed Uthman Hamzah kini berusia 11 bulan.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @MEDIANEWS

Sumber : Rotikaya

PERHATIAN: Pihak MEDIANEW tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak  MEDIA NEWS juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment on "Balu Abam Bocey Ditvduh Tak Sed1h Dengan Kem4tian Suami"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*