“Kesi4n Budak Naif, Tak Bersalah… Lepas Tu Orang Gelakkan Dia” – Fasha Sandha Simp4ti Nasib Murid Tul4r Kisah Bapa Masak Air Ketum

VIDEO yang dirakam seorang guru mengenai pengakuan murid tentang kemahiran bapanya memasak air ketum mengvndang pelbagai reaksi net1zen dan selebriti tempatan di media sosial.

Pelakon Fasha Sandha antara selebriti terkenal yang melu4hkan rasa kur4ng senang dengan tind4kan guru tersebut yang dianggap tidak beret1ka.

Menurut Fasha atau nama sebenarnya Nur Fasha Sandha Hassan, 36, biarpun dengan al4san ingin menghantar rakaman tersebut kepada ibu murid itu namun ia bukan satu tind4kan yang waj4r.Cikgu oh cikgu… tugasmu mendidik anak bangsa bukan membiarkan mereka di4ibkan kerana perkara yang tak patut ditert4wakan.

“Kenapa cikgu itu nak kena rak4m? Perlu ke? Kes1an budak tu… n4if, tak bers4lah, lepas itu orang lain gel4kkan dia. Minta maaf, walaupun alasan dia nak hantar pada parent orang tu je, saya rasa tak patut dia rakam.

“Cukup sekadar beritahu,” tulis Fasha di ruang komen perkongsian video tersebut yang dimuat naik di Instagram rasmi mStar.

Pada Rabu, tul4r rakaman video berdurasi 14 saat mem4parkan seorang kanak-kanak perempuan menjawab pertanyaan gurunya dalam sebuah kelas tentang bapanya pandai memasak air ketum.

Ia mendapat kec4man pelbagai pihak dengan ada antaranya menyif4tkan penul4ran video terb4bit menjej4skan psik0logi kanak-kanak itu.

Komen Fasha mengenai tind4kan guru merakam anak murid ded4h mengenai bapanya masak air ketum.

Bagaimanapun menurut guru wanita berusia 40-an itu, dia tidak menul4rkan video tersebut dan mem0hon ins1den terb4bit tidak dipanjangkan kerana sal4h faham berkenaan sudah diselesaikan secara baik antara semua pihak berk4itan.

Selain Fasha, pelakon Yatt Hamzah juga berkata seorang guru tidak sepatutnya membiarkan anak murid di4ibkan dan ditert4wakan oleh rakan lain diseb4bkan perkara tersebut.

“Cikgu oh cikgu… tugasmu mendidik anak b4ngsa bukan membiarkan mereka di4ibkan kerana perkara yang tak patut ditert4wakan.

“Sempena tahun baharu Hijrah 1442, semoga tiada lagi guru-guru yang buat perkara seumpama ini pada anak-anak murid. Kami sayang guru-guru kerana mereka har4pan bangsa dan negara,” ujarnya.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @MEDIANEWS

Sumber : mStar

PERHATIAN: Pihak MEDIANEW tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak  MEDIA NEWS juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment on "“Kesi4n Budak Naif, Tak Bersalah… Lepas Tu Orang Gelakkan Dia” – Fasha Sandha Simp4ti Nasib Murid Tul4r Kisah Bapa Masak Air Ketum"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*