“Nama Besar, Jadi Her0 Tapi Tak Boleh Mengaji Untuk Jen4zah Arw4h Bapa”

Sebut sahaja nama Datuk Rosyam Nor pasti ramai mengenali pelakon hebat ini sehingga digel4r her0 nombor satu Malaysia. Namun disebalik kejayaan sebagai pelakon, tersimpan satu kis4h yang tidak diketahui ramai.

Dalam satu program temu bual baru-baru ini, Rosyam berkongsikan kisah pem3rg1an arw4h bapanya yang memberikan pengaj4ran paling besar buat dirinya. Rosyam mend3dah peny3salan yang terbuku dihati apabila tidak dapat mengaji untuk jen4zah arw4h bapanya.

“Saya tak sal4hkan ibu bapa kerana saya pun dibesarkan di Kuala Lumpur dan kami tidak ada sekolah agama pada ketika itu. Bila bapa saya men1nggal bay4ngkan saya tidak boleh mengaji untuk jen4zah arw4h bapa saya sebab saya tak tahu mengaji.

“Saya tengok jen4zah bapa saya terbvjur k4ku tapi saya tak boleh nak mengaji untuk jen4zah arw4h bapa saya,” katanya.

Tidak dapat men4han seb4k ketika berk0ngsikan kisah tersebut, Rosyam akvi terk1lan namanya cukup besar di dalam industri hiburan tanah air tetapi tidak dapat mengaji untuk arw4h bapanya.

“Yang saya tahu nak baca pada ketika itu hanyalah Al-Fatihah dan tiga Qul, itu sahaja dan saya merasakan betapa h1n4nya saya.
“Nama saya besar, saya di4ngkat menjadi her0 nombor satu Malaysia, her0 Malaya tapi bila bapa m4ti kau tak boleh sedek4hkan,” katanya.

Namun, Rosyam berkata dia berdoa kepada Allah mahu belajar mengaji dan kemudian dipert3mukan dengan seorang ustaz pada usia 45 tahun ketika pengg4mbaran akhir filem KL G4ngster 2.

“Dari situ terd3tiklah di hati saya… Mak saya selalu pes4n apa-apa pun doa. Saya minta pada Allah saya nak mengaji, tol0nglah aku Ya Allah.

“Akh1rnya Allah temvkan saya ketika berumur 45 tahun dengan seorang ustaz, bukan di masjid tapi di lokasi KL G4ngster,” kongsinya.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @MEDIANEWS

Sumber : Rotikaya

PERHATIAN: Pihak MEDIANEW tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak  MEDIA NEWS juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment on "“Nama Besar, Jadi Her0 Tapi Tak Boleh Mengaji Untuk Jen4zah Arw4h Bapa”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*