“Innalillahiwainnailaihiroajiun Anak Syurgaku,” – J4ntung Anak Tidak Kelih4tan, Isteri Dr. Say Al4mi Kegvguran

Doktor selebriti yang kini bergel4r pelakon, Dr. Say Shazril berk0ngsi satu khabar dvka apabila memaklumkan bahawa kandvngan isterinya mengal4mi kegvguran.

Menurut Dr. Say, denyvtan j4ntung anaknya itu sudah tidak kelih4tan saat isterinya membuat imb4san sendiri terh4dap kandvngannya itu.

Lalu, dia dan isteri segara berjumpa dengan doktor bagi mend4patkan kep4stian.

 

View this post on Instagram

 

Topik : Innalillahiwainnailaihiroajiun Anak Syurgaku Rabu minggu lepas bini sy merasakan sesuatu tak kena maka dia scan dirinya sendiri. Jantung baby tak kelihatan, baby tak bergerak. Dia call sy menangis saying dia tak nampak denyutan jantung bayi. Sepatutnya temu janji bersama pakar sakit puan kami hari ni tapi akibat risau kami cepatkan kepada Jumaat minggu lepas. Mase sedang discan pakar bertanya “ade pendarahan atau sakit perut tak?”, bini reply “tiada, rasa biase je”, pakar sambung “jantung baby tak kelihatan ni”. Bini akur, mother instinct & scannya sebelum ni terbukti tepat. Begitulah kisah kehilangan anak dalam kandungan kami. Kalau ikutkan masuk 12 minggu dah anak kami. Sedih? Semestinya. Parents mane tak sedih kehilangan anak walaupun anak tu hanya dalam kandungan. But it was a wonderful 12 weeks having u. Tiada alahan, tiada kesusahan. Akan tetapi kami redha. Pasti ada hikmah dengan kejadian ini. Walaupun kami tak tahu apa hikmahnya tapi kami pasti banyak perubahan hidup yg ingin kami lakukan. Mungkin kisah kami boleh dijadikan iktibar yg Anything Is Possible In This Life & It Could Happen To Anyone. Tak pernah langsung kami menjangkakan kami akan melalui kesedihan sebegini but maybe this is for the best. Mungkin ini petanda yg kami harus tumpukan perhatian kepada Ace dahulu. Dalam kesempatan ni sy ingin mengucapkan jutaan terima kasih sekali lagi atas doa anda semua masa awal2 sy buat post wife sy mengandung dulu. Mungkin kali ni bukan rezeki kami, InsyaAllah satu hari nanti maybe. Allah Is The Best Planner, walaupun mommy & daddy tak kenal raut wajahmu, tunggu mommy & daddy di akhirat kelak wahai anak syurgaku.

A post shared by Dr Shazril Shaharuddin (@say_shazril) on


“Innalillahiwainnailaihiroajiun Anak Syurg4ku. Rabu minggu lepas bini saya mer4sakan sesu4tu tak ken4 maka dia sc4n dirinya sendiri.

“J4ntung baby tak kel1hatan, baby tak berg3rak. Dia call saya men4ngis say1ng dia tak nampak denyvtan j4ntung bayi.

“Sep4tutnya temu j4nji bersama pak4r sak1t pu4n kami hari ni tapi akib4t ris4u kami cep4tkan kepada Jumaat minggu lepas.

“Masa sedang disc4n pak4r bertanya “ade pend4rahan atau s4kit perut t4k?”, bini reply “tiada, r4sa biase je”, pak4r s4mbung “j4ntung baby tak kel1hatan ni”. Bini akvr, mother inst1nct & sc4nnya sebelum ni terbvkti tep4t.

Kh4bar dvka tersebut dikongsikan oleh pelakon drama Keb4ya Kasut K4nvas itu men3rusi akaun Instagram miliknya.

Akvi berasa am4t sed1h n4mun, Dr. Say menjel4skan bahawa dia dan isteri r3dha dengan uj1an yang men1mpa mereka ketika ini.

“Begitulah kisah keh1langan anak dalam kandvngan kami. Kalau ikvtkan masuk 12 minggu dah anak kami. Sed1h? Semestinya.

“Parents mane tak sed1h kehil4ngan anak walaupun anak tu hanya dalam kandvngan. But it was a wonderful 12 weeks having u. Tiada al4han, tiada kesus4han.

“Akan tetapi kami r3dha. Pasti ada hikm4h dengan kej4dian ini. Walaupun kami tak tahu apa hikm4hnya tapi kami pasti banyak perubahan hidup yang ingin kami lakukan.

“Mungkin kisah kami boleh dij4dikan iktib4r yang Anyth1ng Is P0ss1ble In This L1fe & It C0uld H4ppen To Anyone.

Dalam pada itu, Dr. Say turut men1tipkan ucapan terima kasih kepada semua pihak yang telah mend0akan dia dan isteri selama ini.

“Tak pern4h langsung kami menj4ngk4kan kami akan mel4lui kesed1han sebeg1ni but m4ybe this is for the best.

“Mvngkin ini pet4nda yang kami h4rus tumpvkan perh4tian kepada 4ce dahulu. Dalam kes3mpatan ni saya ingin menguc4pkan jutaan terima kasih sek4li lagi atas d0a anda semua masa awal-awal saya buat p0st wife saya meng4ndung dulu.

“Mungkin kali ni buk4n rez3ki kami, InsyaAllah satu hari nanti m4ybe. Allah Is The Best Pl4nner, walaupun mommy & daddy tak ken4l r4ut waj4hmu, tunggu mommy & daddy di akh1rat kel4k wahai anak syurg4ku.

Melih4t di ru4ngan k0men, r4ta-r4ta net1zen turut bersed1h selain tvrut men1tipkan ucapan t4kziah buat Dr. Say dan isteri.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @MEDIANEWS

Sumber : Media Hiburan

PERHATIAN: Pihak MEDIANEW tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak  MEDIA NEWS juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment on "“Innalillahiwainnailaihiroajiun Anak Syurgaku,” – J4ntung Anak Tidak Kelih4tan, Isteri Dr. Say Al4mi Kegvguran"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*