Tak Rel4 Lihat Suami Der1ta S4kit, Isteri Nek4d Derma Sebelah Buah Pinggang

Apabila suami tersayang terl4ntar s4kit pastinya membuatkan para isteri tidak len4 tidur memikirkan bagaimana caranya melihat teman sehidup sem4ti mereka kembali sihat seperti biasa.

Peng0rbanan demi peng0rbanan dilakukan bagi mem4stikan suaminya segera s3mbuh dari terus dibel3nggu kes4kitan yang yang tidak terh1ngga.

Demi suami tersayang

Hal ini samalah seperti yang dilakukan oleh seorang wanita bernama Norhasnizah Hadinin apabila s4nggup mend3rmakan sebelah buah pinggangnya kepada suami yang meng4lami keg4galan kedua-dua buah pinggang.

Menerusi Mstar, Hasnizah mem4klumkan bahawa sebelum ini mereka tinggal di Pitas, Sabah dan terp4ksa berulang-alik ke Kota Kinabalu yang mem4kan masa 3 jam perjalanan bagi melakukan di4lisis buat suaminya iaitu kira-kira 3 kali seminggu.

Suami men4ngis bila dengar hasrat

Oleh sebab risau melihat keadaan suaminya, wanita tersebut telah menyuarakan hasrat untuk mend3rmakan sebelah buah pinggang buat suami tersayang.

Jelasnya, suami, Muhamad Hizat Firdaus Kamarulzaman, 33 tidak dapat men4han seb4k diatas peng0rbanan yang tidak berbelah bahagi isteri tersayang.

Pemb3dahan pemindahan berjalan 8 jam

Perjalanan rawatan mereka berdua telah dimuat naik ke Facebook Hasnizah sendiri dan mereka selamat melakukan pemb3dahan pada penghujung Julai yang lepas.

Semua kembali pul1h sekarang

Menerusi sumber lagi, Hasnizah memaklumkan bahawa kini suaminya sudah kembali pulih dan dia juga tidak mempunyai sebarang komplikasi setelah mend3rmakan organ.

“Masa suami s4kit, selain suk4r buang air kecil, dia juga sus4h nak tidur malam, kaki pun kerap l3nguh. Alhamdulillah selepas pemb3dahan, semua itu dah tak ada.”

“Malah selera makannya semakin bertambah dan berat badan juga bertambah. Tak susut macam sebelum ini. Seng4n sangat hati tengok keadaan suami. Sekarang suami perlukan rawatan susuan saja.”

Di akhir perkongsian di Facebook wanita itu tempoh hari, dia meng4jak orang ramai agar lebih p3ka dengan kes3daran mend3rma organ lebih-lebih lagi kepada ahli keluarga yang memerlukan.

“Jika ada ahli keluarga yang s4kit dan perlukan tr4nsplan, tamp1llah ke depan. Tind4kan ini bakal memberi sinar dan kehidupan kedua buat mereka.”

“Usah t4kut nak mend3rma. Kalau ikut pengalaman saya, saya tak rasa kurang apa-apa pun. Sebutir ubat pun saya tak telan. Alhamdulillah, sekarang perlu tunggu kes4n pembed4han sembvh saja.”

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @MEDIANEWS

Sumber : Oh My Media

PERHATIAN: Pihak MEDIANEW tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak  MEDIA NEWS juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment on "Tak Rel4 Lihat Suami Der1ta S4kit, Isteri Nek4d Derma Sebelah Buah Pinggang"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*