“Ia Ditanya Dalam N4da Sark4stik” – Impikan Mercedes A45, Aunty Pel4wa Proton Saga! M0del Sambilan Sed4r Sesuatu Selepas Drive Kereta Biasa-Biasa

“BUKAN kereta id4man.”

Dem1kian kata seorang gadis mengen4i sebuah Proton Saga yang selama ini banyak berj4sa kepadanya.

Menurut Tahanee Shauki, 23, dia bagaimanapun bersyvkur dengan kereta yang dipinj4mkan ibu saudaranya itu kerana ia banyak memud4hkan urus4nnya selama ini.

Berk0ngsi kisah suka dvka bersama kereta tersebut, ia ternyata mengvndang perh4tian warga Twitter sehingga menerima hampir 8,000 ulang kicau (Retweet).

Bercerita, pelajar yang m3sra dis4pa Tah4nee itu meng4kui tidak seg4n memandu kereta nasional sebaliknya bangga dan menyif4tkan ia sebagai tul4ng bel4kang buat dirinya.

“Dulu saya pernah buat lu4han hat1 nak cari kereta, nak beli… kemudian aunty suruh ambil kereta dia dan saya bayar bulan-bulan. Bayarannya juga berp4tutan, dah hampir setahun saya guna kereta tu.

Perkongsian gadis ini mengenai kereta tersebut menjadi tul4r di laman Twitter.

“Tapi kereta idaman saya merupakan Mercedes A45. Lepas dah bawa Saga ni, saya sed4r ia boleh bawa saya ke mana-mana. Sejak ada kereta tu, banyak hikmah yang berlaku.

“Ada satu masa kereta papa ros4k, saya boleh pergi ambil kereta dia. Saya juga boleh t0long adik-adik. Mal4h saya ulang alik ke kampus dari Kuala Lumpur ke Johor setiap minggu menggunakan kereta ini,” ujarnya.

Menurut penuntut bidang Komun1kasi Antarabangsa di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) kampus Pagoh itu, biarpun meng1mpikan sebuah kereta mew4h, dia juga tidak kisah seandainya impian itu tidak dipenuhi suatu masa nanti.

Apa yang penting katanya, dia mahu menyediakan kereta yang selesa buat dirinya dan keluarga.

“Kereta ini mengajar saya apa erti sebuah impian, komitmen, peng0rbanan dan kas1h say4ng.

Tahanee juga merupakan seorang m0del sejak tujuh tahun lalu.

“Jika suatu hari nanti saya m4mpu beli kereta mew4h pun, saya rasa saya tak akan l4burkan duit untuk hal seperti itu.

“Saya post pasal hal ini di Twitter pun sebab ada orang tanya, tak nak tuk4r kereta ke? Ia dit4nya dalam n4da sark4stik.

“Sekarang saya menj4lani latihan industri di Petaling Jaya, kereta ni banyak membantu perger4kan saya,” ujarnya lagi.

Tahanee bersyvkur apabila kereta itu banyak memud4hkan urus4nnya selama ini.

Selain itu kata Tahanee, keh4diran kereta itu turut memud4hkan urus4nnya dalam menjal4nkan kerja samp1ngan seb4gai model samb1lan.

Ujar Tahanee, sudah hampir tujuh tahun dia berkec1mpung dalam bidang itu dan langsung tidak melihat penggunaan kereta jenama biasa-biasa sebagai satu perkara yang mem4lukan buatnya.

Di ruangan komen Twitter, r4ta-r4ta net1zen turut bersetuju dengan Tahanee dan turut memuji pend1riannya.

M4lah, ramai yang turut berk0ngsi kis4h dan foto bersama kereta masing-masing seb4gai t4nda apres1asi atas j4sa-j4sa selama ini.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @MEDIANEWS

Sumber : mStar

PERHATIAN: Pihak MEDIANEW tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak  MEDIA NEWS juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment on "“Ia Ditanya Dalam N4da Sark4stik” – Impikan Mercedes A45, Aunty Pel4wa Proton Saga! M0del Sambilan Sed4r Sesuatu Selepas Drive Kereta Biasa-Biasa"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*