“Kalau Set4kat S4man RM10,000, RM10 Juta Aku Boleh Bayar” -Lelaki Pakai BMW SeI4mba Tol4k, M4ki Dan Ugvt Angg0ta JPJ

Seorang lelaki bert1ndak biad4p apabila mem4ki h4mun dan men0lak anggota Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) selepas kereta miliknya dit4han untuk pemer1ksaan di Jalan Teluk Ketapang, Kuala Nerus, kelmarin.

Kej4dian diperc4yai berlaku pada 5.55 petang ketika mngsa bersama beberapa rakan tugas sedang melakukan sek4tan jalan raya di lokasi berkenaan.

Sebelum itu, mereka men4han sebuah kereta BMW yang did4pati tidak mempamerkan cukai jalan serta cermin gel4p.

Menurut sumber, seorang lelaki diperc4yai pemandu kereta berkenaan memberh3ntikan kenderaan sebelum diberi penjel4san berhubung kesal4han dilakukan.

Katanya, ketika angg0ta JPJ sedang memberikan penjelasan, penumpang iaitu svspek tiba-tiba keluar dari kenderaan dan men3ngking angg0ta bertugas dengan kata-kata kes4t.

” Ketika itu, svspek ada mengelu4rkan kata-kata seperti ‘tulis lah cepat sikit, saya banyak kerja lagi. Kalau set4kat hendak s4man RM10,000, RM10 juta aku boleh bayar’ kepada angg0ta terb4bit.

” M4lah, beberapa minit kemudian, svspek dikatakan menghubungi seseorang disy4ki kenalannya untuk meng4du mengenai kej4dian itu, selain bert1ndak men0lak m4ngsa sambil mengeluarkan kata-kata berb4ur ugvtan,” katanya.

Sumber berkata, melihat ke4daan sem4kin teg4ng, peg4wai bertvgas yang berada di lokasi sama cuba menen4ngkan keadaan dengan menjel4skan tind4kan yang diambil pihaknya.

Namun, ia tidak diendahkan svspek, malah dia cuba men0lak angg0ta bertugas tetapi sempat dih4lang pemandunya.

Katanya, svspek kemudian meng4jak pemandunya meningg4lkan lokasi kej4dian tanpa mengambil n0tis s4man yang dikeluarkan.

” Susvlan kej4dian itu, pegawai JPJ yang bertugas membuat laporan polis kerana b1mbang kesel4matan angg0tanya selain ingin menjaga maru4h jabatan JPJ,” katanya.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Kuala Terengganu, Asisten Komisioner Abdul Rahim Md Din ketika dihubungi menges4hkan ada menerima lap0ran berhubung kej4dian berkenaan.

Katanya, k3s disi4sat mengikut S3ksyen 186 K4nun Kes3ksaan kerana mengh4lang tugas penjawat awam.

Reaksi warganet

Sementera itu menerusi ruangan komen, rata-rata mengec4m tindakan lelaki terb4bit yang disifatkan tidak tahu menghorm4ti angg0ta pengu4tkuasa yang sedang menjal4nkan tugas.

Segelintir warganet turut mempers0alkan bagaimana pemandu tersebut boleh dilepaskan begitu sahaja sedangkan ter4ng-ter4ng membuat kes4lahan tidak mempamer cukai jalan dan cermin gel4p.

” Yang ni law4k 10 juta ek, drama tv3 boleh la cakap projek juta-juta tapi realiti nak bayar duit tol pun berk1ra minyak petrol naik sen pun dah bis1ng lagi m4u semb4ng” tulis Sam

” Tak pamerkan roadtax dan cermin gel4p..lepas mcm tu je? Kalau kereta cvri, bawa dad4h macam mana? Kena teg4s le sik1t JPJ dalam hal sedem1kian..tiada ro4dtax, tah4n dan s1ta dulu sampai bawa ro4dtax..” tulis Anep.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @MEDIANEWS

Sumber : Asia Kini,Harian metro

PERHATIAN: Pihak MEDIANEW tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak  MEDIA NEWS juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment on "“Kalau Set4kat S4man RM10,000, RM10 Juta Aku Boleh Bayar” -Lelaki Pakai BMW SeI4mba Tol4k, M4ki Dan Ugvt Angg0ta JPJ"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*