“Saya Dah Jadi Ket4gih Shopping Online Ni” – Anzalna Nasir Rasa Nak Membeli Setiap Hari

Sejak pand3mik C0vid-19, kita semua hidup dengan n0rma baharu. Bahkan gaya hidup sed1kit demi sed1kit juga mula berubah, termasuklah pemilihan cara pembelian barangan keperluan.

Sejak pelaksanaan tempoh Per1ntah Kawalan Pergerakan (PKP), ramai yang memilih untuk membeli secara dalam talian sahaja demi mengur4ngkan ris1ko jangk1tan.

Begitu juga yang dilakukan pelakon Anzalna Nasir apabila mula cend3rung  melakukan pembelian barangan peribadi dan keperluan secara online sahaja.

Namun, menurut Anzalna, situ4si itu kemudian mula memb1mbangkan apabila merasakan dirinya se0lah-0lah mula ‘ket4gih’ dengan cara norma baharu itu.

“Saya suka berbel4nja, tapi sej4k C0vid-19, kebanyakan semua beli online! Masalahnya, sekarang ini setiap hari ada sahaja barang nak beli.

“Saya dah jadi ket4gih membeli-belah secara online sebab ser0nok bila barang sampai depan rumah! Macam orang bagi kita hadiah!,” kongsinya menerusi satu entri di Instagram.

Dalam posting tersebut, Anzalna turut memuat naik video yang mem4parkan antara p4rcel yang baru diterimanya.


Antaranya termasuklah, kasut, baju, seluar dan anak p4tung.

“Nasib baik anak saya lelaki. Kalau perempuan rasanya lagi banyak benda saya berbel4nja! Siapa lagi ada mas4lah macam saya?” katanya.

Di ruangan komen, r4ta-r4ta meng4kui berdepan mas4lah yang sama seperti Anzalna apabila tidak dapat men4han diri daripada membuat pembelian secara online.

“Saya! Tapi saya baru nak berh3nti..buat masa ini dah berjaya dua hari.

“Dulu habis ber4tus setiap bulan. Pen4t je cakap t4ubat dah setiap kali tak ada duit, ada duit buat balik.

“Hil4ng str3s shopping online ni, tapi kalau kena t1pu lagilah stre3s,” tulis sebahagin pengikutnya.

Sebelum ini, penyedia perkhidmatan kurier juga terp4ksa kerja lebih masa apabila menerima ratvsan ribu p4rcel setiap hari untuk dihantar sejak PKP

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @MEDIANEWS

Sumber : Gempak

PERHATIAN: Pihak MEDIANEW tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak  MEDIA NEWS juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment on "“Saya Dah Jadi Ket4gih Shopping Online Ni” – Anzalna Nasir Rasa Nak Membeli Setiap Hari"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*