“Saya Rasa Tertek4n Dan Ser4but Juga”- Engg4n Bay4ngi Bapa, Yamani Bu4ng Nama Abdillah

AN4K kepada penyanyi terken4l Datuk Jamal Abdillah iaitu Yam4ni Abd1llah meng4kui dia pern4h ber4sa tertek4n kerana ker4p dib4ndingkan dengan bapanya.

Yam4ni, 19, berkata, bi4rpun k1ni sud4h l4li dengan perk4ra itu, n4mun dia mem1lih untuk tidak lagi memb4wa nama ‘Abd1llah’.

“Masa awal-awal tu, saya ada rasa tert3kan dan ser4but juga tapi l4ma-kel4maan saya sudah l4li. Or4ng tetap akan k4itkan juga sel4gi nama saya ada ‘Abdillah’.


Yam4ni bersama bapa, adik dan ibu tir1nya iaitu Datin Zai Izzati Khiruddin.

“Insy4-Allah k4li ini, saya tidak akan gun4kan nama itu lagi. Saya akan gun4kan nama Yam4ni saja.

“Mvngkin or4ng nak teng0k saya berub4h. Jadi, saya akan l4kukan bend4 itu (tidak menggun4kan nama bap4),” kata Yam4ni kepada mStar.

Yam4ni dit3mui ket1ka sid4ng med1a selep4s tam4t k0nsert B1g St4ge 2020 m1nggu keempat di Pus4t Konv3nsyen Antar4b4ngsa Putrajaya (PICC) pada Ahad lalu.

Pada malam k0nsert minggvan tersebut, Yam4ni yang meny4nyikan lagu Mimp1 La1la mendapat markah paling rend4h menyeb4bkan dia ters1ngkir.

Menvrut jur1 tet4p iaitu penyanyi Day4ng Nurfaizah, Yam4ni perlu menc4ri ident1ti send1ri mem4ndangkan segel1ntir pih4k gem4r memb4ndingkan ant4ra dia dan bapanya.

Dalam pada itu, Yamani member1tahu dia tet4p akan mengh4silkan lagu seperti bap4nya namvn membuat perub4han dari seg1 muz1k yang leb1h m0den.

Tidak mempunyai ident1ti sendiri menyeb4bkan Yam3ni ters1ngkir pada k0nsert B1g St4ge 2020 minggu keempat.

“Saya d4h cub4 cari ident1ti send1ri… tak t4hu nak cak4p mac4m mana. Dah mem4ng saya dari kec1l sampai bes4r meny4nyi macam ini.

“Tapi saya leb1h kepada g3nre r0ck dan berm4in git4r. Mungk1n selepas ini saya akan h4silkan l4gu sep3rti ayah saya t4pi susvnan muzik yang m0den,” uj4rnya.

Untuk rek0d, Yam4ni merup4kan anak Jamal men3rusi perk4hwinan kedu4nnya dengan Noraina Mohd. Yusof pada 2001 dan berc3rai pada 2002.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @MEDIANEWS

Sumber : mStar

PERHATIAN: Pihak MEDIANEW tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak  MEDIA NEWS juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment on "“Saya Rasa Tertek4n Dan Ser4but Juga”- Engg4n Bay4ngi Bapa, Yamani Bu4ng Nama Abdillah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*