“Kereta Ken4 T4rik, Makan Mi Segera Kerana Ti4da Duit”-Hafiz Hamidun Kini Bergel4r Jutawan Dan Pern4h L4lui F4sa Kesus4han

BERGEL4R jut4wan bukanlah al4san untuk penyanyi Hafiz Hamidun ‘goy4ng kaki’, dia tetap perlu bek3rja ker4s untuk menc4pai kejay4annya kini.

Menurvt Hafiz atau Mohammad Hafiz Ham1dun, 36, selain mel4lui fas4 jatvh b4ngun dalam pern1agaan dia juga perlu melun4skan pelbagai kom1tmen.

“Saya tak naf1kan tapi buk4nlah untuk berb4ngga. Saya rend4h d1ri seb4b saya pun mas1h bek3rja. Kalau or4ng kata jut4wan yang tak pay4h kerja, saya pun k4lau boleh nak m4cam itu.

Hafiz Hamidun membuat pel4buran hart4nah.

“Tapi saya tet4p kena k3rja juga setiap hari, saya ada waktu j4tuh dan b4ngun. Saya buk4n hanya buat muz1k saja, tapi saya ada buat inv3stment dan saya juga ada beli pr0perty.

“Lagipun saya bern1aga dan ada tanggvngjawab, ken4 f1kir tent4ng st4ff, bay4r zak4t dan cuk4i. Bukan n4k kata kit4 ni kay4 ray4,” kata Hafiz kepada mStar.

Hafiz dit4mui ketika sid4ng media pel4ncaran lagu S4bda Kek4sih di pejabat Universal Music Malaysia, Men4ra Symph0ny, Petaling Jaya pada Khamis.Dalam pada itu, Hafiz mended4hkan dia pern4h mel4lui f4sa kesus4han ketika aw4l pemb4bitannya dal4m bid4ng seni sek1tar 2004 hingga 2005.

“Saya sudah l4lui f4sa kesus4han sebelum ini. Masa aw4l pemb4bitan saya dalam bid4ng sen1, saya pern4h la hany4 tinggal RM1 dalam d0mpet dan ketika itu saya nak pergi rumah k4kak dek4t Cheras.

Hafiz l4lui fasa kesvsahan ketika awal pemb4bitannya dalam bid4ng sen1.

“Tapi nak k3na lalu tol yang RM1.10… duit tak cukup ini sebab mem4ng tingg4l betul-betul ser1nggit. Saya ambil kepvtusan p3rgi ked4i, beli mi seg3ra yang h4rga RM0.80 dan b4lik rumah, mak4n itu saja sambil tengok TV.

“Men1tis juga a1r m4ta s4ya waktu itu. Pern4h juga ker3ta yang saya baru beli t4pi lepas itu t4k ada duit nak b4yar. W4ktu itu h4nya ada duit untuk m4kan saja. Dua bul4n t4k b4yar, terus ken4 tarik.

“Sebab itu, saya bek3rja ker4s untuk cap4i kehidupan sek4rang ini. Saya mem4hami ke4daan gen3rasi mud4 yang berd3pan mas4lah kew4ngan t4pi apa yang pent1ng, kena raj1n bervsaha,” uj4rnya.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @MEDIANEWS

Sumber : mStar

PERHATIAN: Pihak MEDIANEW tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak  MEDIA NEWS juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment on "“Kereta Ken4 T4rik, Makan Mi Segera Kerana Ti4da Duit”-Hafiz Hamidun Kini Bergel4r Jutawan Dan Pern4h L4lui F4sa Kesus4han"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*