“Wal4u Syvrga Baw4h Tap4k Kaki Su4mi Lepas K4hwin, Ibu Tet4p Ken4 Jag4”- Mira Filzah

Sel4mat mend1rikan rumah t4ngga deng4n jej4ka pil1han h4ti Wan Emir Astar minggu l4lu, Mira Filzah berkata dia merup4kan anak yang p4ling rap4t dengan ibunya dan meng4kui ibunya agar ‘berat’ untuk melep4skannya untuk berk4hwin.

Menvrut Mira d4lam tiga orang adik-ber4dik dial4h yang pal1ng rap4t dengan ibu dan ayah sert4 s4tu-s4tunya anak yang engg4n mem4suki sekolah asr4ma seperti kakak dan adiknya.

“Ada satu cer1ta, Adik Mira, mak bagi lep4s k4hwin dulu. Dia cak4p Mira last lah, bagi Aina lep4s dulu. Angah last okay, angah k3rja dulu. Itu pes4nan dia, kad4ng-kad4ng Mira r4sa m4cam, “Hmmm…tak nak lep4s lagi lah tu.

“B0leh kata Mira p4ling rap4t berb4nding tiga ad1k-berad1k lain. Macam kak4k dan ad1k Mira, selep4s darj4h 6 mer3ka dah m4suk bo4rding school. Mira ni jen1s tak nak m4suk bo4rding sch00l nak duduk dek4t rumah je.

“J4di Mira pal1ng lama bers4ma mak dan abah di rumah. Hamp1r set1ap m4sa jug4lah muka ini mer3ka had4p. Kalau nak b3bel ke m4rah ke, muka in1hlah juga seb4b adik ber4dik lain j4uh,” katanya.

Bag4iman4pun, Mira berk4ta dia akan menj4ga dan s4nggup mel4kukan apa sah4ja untuk ibunya yang mel4hirkan dan membes4rkannya mesk1pun sel3pas berk4hwin. Uj4rnya, sudah menj4di tanggungjawab anak untuk menj4ga ibu bapa.

“Walaupun syvrga di baw4h tap4k k4ki su4mi lepas k4hwin, tapi ibu tet4p kita ken4 jag4 ken4 say4ng. Ibu kita send1ri itu m4sih tanggvngjawab k1ta. Kita seb4gai anak per3mpuan lag1lah p4tut rasa leb1h dek4t deng4n ibu,” kat4nya.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @MEDIANEWS

Sumber : Rotikaya

PERHATIAN: Pihak MEDIANEW tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak  MEDIA NEWS juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment on "“Wal4u Syvrga Baw4h Tap4k Kaki Su4mi Lepas K4hwin, Ibu Tet4p Ken4 Jag4”- Mira Filzah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*