Hasrat Rai Ulang Tahun Perkahwinan Bertiga Tidak Kesampaian… Isteri Tingg4lkan Bayi 40 Hari, Hanya Sambut Di Pus4ra

TANGGAL 8 September lalu merup4kan hari ulang tahun perkahwinan pasangan ini yang ke-2.

Sep4tutnya, Mohd Izrul Mat Taib meny4mbut m0men penuh berm4kna t4nda ik4tan cinta bersama isterinya itu dengan bayi sulung mereka.

Namun t4kdir Allah meng4tasi segala-galanya.

Isteri Mohd Izrul iaitu Norehan Zainal mengh3mbuskan n4fas ter4khir pada 14 Januari lalu, 40 hari selepas mel4hirkan cahaya mata sulung mereka, Annur Ayesha.

“Hari ini (8 September) ulang tahun perkahwinan kita sayang, yang ke dua tahun. Sed1h tak dapat s4mbut dengan awak. Tahun lepas pun kita s4mbut biasa-biasa je. Awak cakap tak apa, tahun depan (2020) kita sambut bertiga meri4h sik1t seb4b ada anak.

“Tapi tahun ini kita s4mbut dek4t sini je cuma al4m kita berbeza. Kad4ng hati ni rasa red4, kad4ng tak… saya sayang awak sangat-sangat.

“Terb4yang-b4yang awak ada lagi deng4n saya. Dah lama nak mel4wat awak tapi hari ni saya amb1l cuti nak bawa Ayesha jumpa awak seb4b hari ni ul4ng tahun perk4hwinan kita,” dem1kian sebah4gian cor3tan Mohd Izrul di Facebook, samb1l memuat naik beb3rapa kep1ng gamb4rnya bersama anak sulung menz1arahi pus4ra isterinya sempena hari ul4ng tahun perk4hwinan mereka.

Annur Ayesha, permata hati yang menjadi pengvbat r1ndu Mohd Izrul kepada arw4h isterinya.

Perkongsian tersebut yang meraih sehingga 1,900 shares turut mengvndang rasa s4yu di hati net1zen, dengan r4ta-rat4nya memb3ri kata-kata sem4ngat buat bapa tungg4l itu.

Berk0ngsi cerita dengan mStar, Mohd Izrul berkata arw4h isterinya men1nggal dun1a akib4t dar4h b3ku pada j4ntung.

“Isteri mel4hirkan anak kami secara normal namun pram4tang iaitu ketika 34 minggu. Dia berp4ntang seperti biasa, n4mun dua minggu sebelum men1nggal dun1a, dia ada meng4lami tump4h dar4h namun tak ser1us.

“Pada tanggal 13 Januari, isteri dem4m. Sebelum itu, dia mesej saya minta pulang kerja awal. Saya tanya sama ada dia t4k sih4t, tapi dia kata anak r1ndu. Seba1k tib4 di rumah pada pvkul 5.30 petang, terd3ngar ibu menj3rit beritahu dia reb4h,” cer1ta bapa muda berusia 30 tahun ini.

Menurutnya yang ber4sal dari Felda Ker4tong, Pahang, ketika di hospital, dokt0r mem4klumkan ke4daan isterinya 50-50, dan perlu dih4ntar ke Hospital Kuantan untuk tind4kan l4njut.

“Ket1ka itu dia m4sih sed4r dan dengar apa yang d0ktor cakap. Kemvdian dia tanya ‘saya dah tak ada h4rapan nak h1dup ke?’. Dia juga m1nta nak lih4t anak kami dan m1nta ahli keluarga tunggvnya di Kuantan.

“Saya m1nta dia ber3hat dan t1dur, jang4n fik1r bany4k sebab tek4nan dar4hnya terl4lu t1nggi. Tapi dia engg4n tidur, bimb4ng tak b4ngun lagi.

“Saya dah seb4k, nak men4ngis tapi t4han. Saya keluar sebentar, beritahu keluarga dan kawan-kawan untuk doakan isteri. Seb3lum doktor masukkan ub4t tidur untuk hant4rnya ke Kuantan, kami berbual.

Pasangan ini diij4bkabvlkan pada 8 September 2018.

“Saya beritahu saya ampvnkan semua sal4h sil4pnya, hal4lkan makan minum. Isteri hembvskan naf4s ter4khir kira-kira pukul 1 pagi ket1ka tiba di Hospital Kuantan. Itulah perbu4lan ter4khir kami… hasr4tnya nak lihat anak juga tak kes4mpaian,” cerit4nya.

Sunggvhpun h4mpir sembilan bulan sejak pem3rgian isteri, Mohd Izrul berkata semuanya ib4rat baharu sahaja berl4ku dan kelib4t isteri m4sih terb4yang-b4yang di ruang mata.

“Kalau duduk se0rang diri, pasti tak sem3na-m3na per4saan r1ndu pada arw4h timbul. Tambahan pula pus4ranya jauh di Felda Jengka 19, saya pula men3tap di Ker4tong bers4ma ibu bapa.

“Sebab itu saya amb1l cuti untuk zi4rah pus4ranya ketika hari ul4ng tahun perk4hwinan kami dengan memb4wa Ayesha. Tervbat sed1kit per4saan r1ndu,” ujarnya.

Sungguhpun hanya semp4t berk0ngsi saat manis sel4ma set4hun lebih, namun pem3rgian arw4h isterinya cukup memberi kes4n kepada Mohd Izrul.

Tidak meny4ngka perk0ngsiannya menjadi tul4r, Mohd Izrul berkata ia adalah salah satu cara untuknya melu4hkan rasa r1ndu kepada arw4h isteri.

“Lihat waj4h anak pun dapat mengub4t rasa r1ndu pada arw4h isteri… selain baca dan deng4r kembali mesej-mesej kami dulu. Saya bersyvkur, Ayesha seorang anak yang mud4h nak dijaga, tak mer4gam. Macam faham pula.

“Ibu dan bapa yang tol0ng jag4kan Ayesha ketika saya bek3rja. Tidak din4fikan, memang akan t1mbul satu per4saan yang suk4r nak divngkap… ada masa macam d0wn.

“Tapi anaklah yang jadi kekvatan selama ini, selain ter1ngat pes4n arw4h yang am4nahkan saya untuk menjaga anak kami dengan baik,” uj4rnya meng4khiri bic4ra.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @MEDIANEWS

Sumber : mStar

PERHATIAN: Pihak MEDIANEW tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak  MEDIA NEWS juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment on "Hasrat Rai Ulang Tahun Perkahwinan Bertiga Tidak Kesampaian… Isteri Tingg4lkan Bayi 40 Hari, Hanya Sambut Di Pus4ra"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*