“Kau Nak Kahwin Tak Dengan Aku” – Cara ‘Sel4mba’ Fendy Bakry Lam4r Wanita, Buat Persi4pan Nikah Dalam Masa 2 Bulan

SETELAH h4mpir sebulan bergelar suami, pelakon Fendy Bakry melu4hkan rasa syukur dan gembira kerana kehidupannya kini lebih tersvsun di samping isteri tercinta.

Selain itu Fendy, 32, turut menjel4skan dia tidak berniat untuk mer4hsiakan perkahwinannya namun perlu mem1kirkan soal kesel4matan berikutan wab4k C0vid-19.

“Alhamdulillah ser0nok… bangun pagi, ada orang dekat sebelah. Kehidupan saya selepas berkahwin ini lebih tersvsun. Syukur ada seorang isteri yang mem4hami kerjaya saya.

Fendy berasa bertuah memiliki isteri yang memah4mi kerjaya seninya.

“Saya rasa bertuah sebab ada isteri seperti dia. Saya tidak ada niat nak sor0k atau rahsiakan. Segala per4ncangan dil4kukan dalam masa singk4t memand4ngkan kita sedang berdepan dengan C0vid-19.

“Majlis yang diadakan pula hanya boleh jemput 250 orang sahaja. Walaupun ada had untuk tetamu tapi bimb4ng tak boleh nak sekat orang nak datang. Tak akan nak h4lau.

“Jadi kedua-dua keluarga ambil keputusan untuk buat apa yang perlu dan pent1ng sahaja. Sebab itu, kami adakan majlis pernikahan secara tertutup,” katanya.

Fendy dit3mui di Hav0c Food Festival 3.0 yang mendapat sok0ngan daripada Tourism Malaysia dan Majlis Bandaraya Shah Alam yang di4dakan di Stadium Shah Alam selama tiga hari bermula Jumaat hingga Ahad lalu.

Acara yang memberi peluang kepada bar1san sel3briti dan peniaga temp4tan menjana pend4patan selepas terj3jas teruk ak1bat pand3mik C0vid-19 itu meny4ksikan pengunjung yang hadir mem4tuhi pros3dur operasi standard (SOP) yang ditet4pkan.

Fendy atau Mohd Affandi Nor Bakri men4matkan zaman bujang dan sel4mat bergelar suami kepada wanita pilihannya dikenali sebagai Ayu dalam sebuah majlis sederhana pada 30 Ogos lalu.

Dalam pada itu, pelak0n yang pern4h popul4r men3rusi drama Mr. Grey ini mended4hkan dia mengen4li isterinya buat pertama kali ketika sama-sama menyert4i karnival teater di Kedah pada tiga tahun lalu.

Sepanjang itu, hubungan mereka hanya sek4dar kawan biasa dan akh1rnya dia meng4mbil keputusan untuk mel4mar wanita itu dua bulan sebelum majlis pernik4han diadakan.

Fendy lakukan pers1apan kahwin dalam masa dua bulan.

“Pertama kali kami ken4l ketika sama-sama sert4i karnival teater di Kedah. Tak ada ist1lah bercinta atau nak keluar makan dan teng0k way4ng… hanya kawan biasa.

“Kami pun jar4ng berhubung, mungkin sebulan sekali. Terd3tik hati saya nak mel4mar dia sebab nampak ada satu ciri keb4ikan yang ada pada dia. Lagipun usia saya dah 32.

“Sudah sampai masa untuk berumah tangga. Jadi saya tanya pada dia ‘kau nak kahwin tak dengan aku’. Kami urvskan persi4pan nak kahwin pun dalam masa dua bulan saja. Kiranya, kami ini bercinta selepas kahwin,” uj4rnya.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @MEDIANEWS

Sumber : mStar

PERHATIAN: Pihak MEDIANEW tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak  MEDIA NEWS juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment on "“Kau Nak Kahwin Tak Dengan Aku” – Cara ‘Sel4mba’ Fendy Bakry Lam4r Wanita, Buat Persi4pan Nikah Dalam Masa 2 Bulan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*