Kes Usahawan Kena Simbah Air Sirap, Caprice Kant0ikan Siapa Sebenarnya Mereka

PAN4S! Media sosial kembali hangat dengan penularan video seorang usahawan yang didakwa disimbah air sirap ketika membuat reviu produk di sebuah restoran.

Menerusi sebuah video penstriman secara langsung di Facebook (FB Live), seorang usahawan lelaki lantang sedang asyik mempromosikan produk suplemen sambil menikmati makanan.

Teknik Pemasaran?

Mmenurut penelitian Caprice, usahawan yang kena simbah dengan air sirap, hanyalah  lakonan untuk pemasaran produk

Sams-eng mana ada order guna air sirap, biasa yang oder air sirap ialah makcik, s0tong.

Hasil carian,lelaki yang simbah air sirap tersebut rupanya bekerja sebagai freelance dalam bidang lakonan

Biasanya kalau betul ge-ngster, dia akna order tea o panas atau kopi kurang manis

VIDEO :

 

View this post on Instagram

 

Syrup 😑

A post shared by Caprice (@capriceofficial) on


Sebelum ini seorang lelaki dipercayai pelanggan lain di restoran tersebut beberapa kali menegur usahawan tersebut supaya menghormati pelanggan yang sedang makan.

Drama simbahan air sirap seperti cat merah tercetus sejurus usahawan itu mengeluarkan kata-kata ke-sat sebelum terja-tuh dari kerusi apabila bajunya ditarik oleh pelanggan yang berang itu.

Keadaan usahawan selepas insi-den disimbah air. Foto Facebook Dato Seri Eein

Bercakap kepada mStar, usahawan berkenaan, Muhammad Solihin Abdullah berkata, insiden berlaku di sebuah restoran di Shah Alam, Selangor pada petang Jumaat.

Pemuda berusia 21 tahun itu memberitahu, dia telah meminta izin daripada pemilik restoran berkenaan untuk melakukan FB Live bagi mempromosikan produknya.

“Saya dah minta izin daripada owner dan dia kata okay. Cara saya buat live memang lantang bersuara dan itulah cara saya nak tarik perhatian viewers.

“Tapi bunyi bising kereta dan motosikal pun sama-sama kuat sebab restoran tu terletak betul-betul depan jalan besar. Jadi, saya kena tinggikan lagi suara,” katanya kepada mStar sambil menambah insid-en berlaku selepas 30 minit FB Live bermula.

Lebih dikenali sebagai Eein, pemuda berasal dari Muar, Johor itu mengakui kelantangannya ketika FB Live mendorong kepada rasa tidak puas hati seorang pelanggan lelaki.

“Kutu-kan netizen masa buat FB Live membuatkan saya panas hati. Cara pelanggan di meja hadapan menegur pula menambah p4nas saya sehingga terkeluar kata-kata kesat.

“Saya tahu dia ada tegur beberapa kali, tapi tak sepatutnya dia bertindak k4sar sampai simbah air pada saya dan tarik baju hingga terjatuh dari kerusi.

“Boleh je dia datang elok-elok ke meja kami dan tegur secara baik. Bukannya bertindak kasar. Alhamdulillah tiada kece-deraan dalam kejadian tu,” katanya sambil menambah dia bersama abangnya ketika makan di restoran tersebut.

Sementara itu, seorang pemuda yang mendakwa dirinya sebagai pelanggan yang menyimbah air sirap dalam kejadian tersebut turut tampil memberikan penjelasan.

“Dia nak buat live aku tak m4ah. Tapi volume kau tu perlahan la sikit, kan ada kat kedai makan. Sakit telinga… orang datang nak makan, bukannya nak dengar kau punya live.

“Kau meluc-ah (kata-kata ke-sat) kat kedai makan, kau nak buat live jual produk kau, jadi tak perlu nak melu-cah-lu-cah kat kedai makan dengan nada tinggi,” kata pemuda berkenaan menerusi satu video dimuat naik di halaman Facebooknya.

Dalam pada itu, pelanggan yang dikenali sebagai Ridz itu membuat permohonan maaf kepada pemilik restoran di atas kekecohan yang berlaku.

“Saya Ridz ingin mohon maaf kepada owner kedai makan ini, jika ada kerosakan barang di kedai boleh hubungi saya, terima kasih,” tambahnya.

Eeein pertama kali mengalami kejadian buru-k sepanjang membuat FB Live sejak tiga tahun lalu.

Pemilik restoran di Seksyen 30, Shah Alam itu ketika dihubungi mStar mengakui turut terpalit dengan kecaman netizen gara-gara membuat rakaman berhubung insiden tersebut.

Pengusaha berkenaan, Honeysa Husna Hamid berkata, dia membuat rakaman tersebut hanya selepas menyedari kedua-dua pelanggan tersebut bertengkar di restorannya.

“Yang buat FB Live tu memang minta izin dengan saya terlebih dahulu. Saya tak ada masalah dia nak buat FB Live, cuma saya mula rakam bila dah nampak ‘bunga-bunga’ pergad-uhan.

“Walaupun ada CCTV (kamera litar tertutup), tapi tak ada suara dan saya tak berani nak datang dekat ketika itu. Rakaman ini ada suara jadi kalau ada apa-apa berlaku, berd4ah ke apa, saya ada bahan bukti,” ujar wanita berusia 30 tahun itu.

Ibu kepada tiga anak itu mengakui terkejut dengan kejadian yang berlaku secara tiba-tiba.

“Bagi saya dua-dua ada salah ada betulnya. Yang usahawan tu dah minta izin buat live tapi mungkin suaranya yang kuat hingga ganggu pelanggan-pelanggan lain.

“Pelanggan yang simbah air tu pula mungkin ada cara yang lebih baik untuk menegur daripada bertindak kasar seperti itu. Kedua-duanya adalah pelanggan saya, dan mereka seharusnya menghormati orang lain di dalam restoran,” katanya yang membuka restoran itu sejak dua tahun lalu.

Namun, timbul persoalan mengenai kejadian yang berlaku, sama ada ia sekadar lakonan semata-mata atau tidak hanya mereka yang terlibat mengetahui perkara sebenar.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @MEDIANEWS

Sumber :http://trendingsangat.pw/

PERHATIAN: Pihak MEDIANEW tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak  MEDIA NEWS juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment on "Kes Usahawan Kena Simbah Air Sirap, Caprice Kant0ikan Siapa Sebenarnya Mereka"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*